Duurzaam voedsel

We zijn in Nederland niet anders gewend dan dat elk soort groente, fruit of product overal en altijd verkrijgbaar is. Maar hoe duurzaam is dat eigenlijk?  

1. Seizoen groenten: alleen tijdens het seizoen

Per seizoen zijn er verschillenden groenten die het beste groeien. Tomaat groeit bijvoorbeeld goed in de zomer en prei in de winter. Duurzaamthuis.nl legt uit dat de milieubelasting om een product te produceren relatief het laagst is op het moment dat de groenten makkelijk groeien. Daarnaast zijn ze ook vaak goedkoper dan groenten die worden gekweekt buiten hun seizoen. Op de site van Duurzaamthuis.nl kan je een overzicht vinden van wanneer bepaalde groenten het makkelijkst groeien.

2. Duurzame ingrediënten

Naast groenten en fruit zijn er natuurlijk nog meer keuzes die we anders kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan producten waarbij ingrediënten worden gebruikt met een lage CO2 afdruk. Benieuwd hoe je daarop kan letten? Check dan dit artikel van MilieuCentraal. Zo koopt Alpro haar producten zo lokaal mogelijk in, zodat deze minder kilometers hoeven af te leggen.

Meer lezen

NKW Gids bedrijven en organisaties

In de NKW Gids laten we je zien welke dingen jij zelf kan doen om een steentje bij te dragen aan het klimaat. Als burger, als medewerker van een bedrijf of als bedrijf of organisatie. De tips zijn toegankelijk en linken waar nodig door naar artikelen met meer informatie over het onderwerp. Met welke tips ga jij aan de slag?

Lees verder

Vlees eten: kan het een stukje minder?

Gemiddeld kopen Nederlanders 40 kilo vlees per persoon per jaar. Dat is zo’n 770 gram per week. Vind jij dat veel, of weinig? Lang niet alle Nederlandser eten iedere dag vlees, maar toch kan én moet het nog beter. Vlees eten heeft namelijk behoorlijk wat impact op het klimaat.

Lees verder

Bewust eten voor een beter klimaat

Het is tijd om onze eetgewoonten onder de loep te nemen en bewuste keuzes te maken voor het welzijn van onze planeet. Eten heeft namelijk een aanzienlijke impact op het klimaat. Door anders te eten kunnen we bijdragen aan een betere wereld. In dit artikel delen we waarom bewust eten belangrijk is en geven we praktische tips om een positieve verandering teweeg te brengen.

Lees verder

Een weekje zonder vlees

Ongeveer 21% van de CO2-uitstoot in het huishouden komt door eten en drinken. Vlees bepaalt een groot deel van de impact van dat eten, namelijk 40%. Minder vlees eten is dus goed voor het klimaat. Veel mensen weten dat al, maar doen ze dat ook?

Lees verder

Deel deze pagina