Gemiddeld kopen Nederlanders 40 kilo vlees per persoon per jaar. Dat is zo’n 770 gram per week. Vind jij dat veel, of weinig? Lang niet alle Nederlandser eten iedere dag vlees, maar toch kan én moet het nog beter. Vlees eten heeft namelijk behoorlijk wat impact op het klimaat.
Hoe vaak eet jij vlees? Ben je al aan het minderen, of eet je helemaal geen vlees? Wij gingen de straat op en vroegen het.
Zoals je ziet zijn veel mensen zich ervan bewust dat (veel) vlees eten niet meer van deze tijd is. Toch hebben nog veel mensen moeite om hun eetpatroon aan te passen. Herkenbaar? Kijk eens op de website van Milieu Centraal voor informatie en tips. Het helpt je om bewuster keuzes te maken in de producten die je eet.
Waarom heeft vlees impact op het klimaat?
Vlees eten heeft op verschillende manieren impact op het klimaat. Voor 1 kilo vlees is zo’n 5 kilo plantaardig materiaal (veevoer) nodig. Vleesproductie zorgt ook voor veel meer uitstoot van broeikasgassen en voor verzuring van de bodem en de lucht.
Zet ook de knop om en pas je eetgedrag aan voor een beter klimaat!
Ongeveer 21% van de CO2-uitstoot in het huishouden komt door eten en drinken. Vlees bepaalt een groot deel van de impact van dat eten, namelijk 40%. Minder vlees eten is dus goed voor het klimaat. Veel mensen weten dat al, maar doen ze dat ook?
Zijn vleesvervangers met soja nu eigenlijk goed of slecht voor het klimaat? In de rubriek ‘Dat is zo… toch?’ vragen we aan experts hoe het nu écht zit!
Is een hoge consumptie van soja slecht voor het milieu? In de rubriek ‘Dat is zo… toch?’ vragen we aan experts hoe het nu écht zit!
Het is tijd om onze eetgewoonten onder de loep te nemen en bewuste keuzes te maken voor het welzijn van onze planeet. Eten heeft namelijk een aanzienlijke impact op het klimaat. Door anders te eten kunnen we bijdragen aan een betere wereld. In dit artikel delen we waarom bewust eten belangrijk is en geven we praktische tips om een positieve verandering teweeg te brengen.